Tereza Tamaș Pâslaru

  1249

  Cetăţean de onoare – titlu conferit prin H.C.L. nr. 12 din 26.01.2006


  Tereza Tamaș Pâslaru s-a născut la data de 28 aprilie 1982 la Roman. A debutat în campionatul național organizat de Federația Română de Handbal în clasa a șaptea, anul școlar ’95-’96, primul la juniori III. În sezonul ’96-’97 a fost desemnată cel mai bun portar din seria Moldovei la juniori III.

  În anul 1997 a fost înscrisă la Liceul cu Program Sportiv Roman, pe care l-a absolvit în anul 2001, apoi a fost transferată la Silcotub Zalău. În perioada cât a fost componentă a echipei de junioare la LPS Roman, a avut și dublă legitimare la Relonul Săvinești. În anul 1998 a fost chemată la lotul de junioare I.

  În anul 1999, Tereza Tamaș a devenit campioană europeană cu Naționala de junioare, iar în anul 2000 a reconfirmat printr-o altă medalie de aur, la Europenele de tineret.

  În anul 2001, la Campionatul Mondial de tineret s-a clasat cu echipa lotului național pe locul V. În calitate de componentă a echipei naționale de handbal feminin, Tereza a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial din luna decembrie 2005, organizat în Rusia, devenind vicecampioană mondială. Tereza a ținut mereu la calitate și performanță, reflectate prin rezultate, inclusiv în anul 2013, când a câștigat Campionatul și Cupa Serbiei cu Zajecar.

  Portarul format în pepiniera Romanului a ajuns în sufletul tuturor iubitorilor de handbal, din țară și din străinătate.

  Articolul precedentVasile Ursachi
  Articolul următorEpifanie Cozărescu