Ora Pământului are loc sâmbătă, 30 martie 2019, în intervalul orar obișnuit: 20.30–21.30, reunind încă o dată oamenii din întreaga lume care își arată devotamentul față de natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea noastră.

Municipiul Roman organizează o proiecție de film și un tur ciclist. De asemenea, vom întrerupe iluminatul ornamental în noaptea de 30 spre 31 martie la sediile municipalității și iluminatul public pe cea mai importantă arteră rutieră, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Evenimentul local are ca scop promovarea în rândul romaşcanilor a importanţei conservării resurselor şi a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător. Este un moment care presupune o schimbare continuă, zi de zi, de atitudine şi comportament, promovând reducerea consumului inutil de resurse, trecerea la sursele regenerabile de energie, mişcarea în aer liber, activităţile sportive şi colectarea selectivă.

AGENDA EVENIMENTULUI

19.00 – 20.00 Proiecție de film în sediul Primăriei municipiului Roman
NORTH OF THE SUN (Sala Nicolae Manolescu Strunga) – intrarea liberă

20.00 – 20.30 Formarea coloanei pentru turul ciclist (în fața Primăriei)

20.30 – 21.30 Tur ciclist pe următorul traseu consacrat:

Piaţa Roman Vodă (parcarea din faţa Primărie) – bulevardul Roman Muşat către giratoriul Florilor –– str. Mihai Viteazul – către giratoriul Sagna – str. Islazului – str. Bogdan Dragoş – str. Renaşterii – str. Matei Millo – str. Moldovei – str. Vasile Lupu – Complex Sportiv şi de Agrement ”Moldova” – str. Victor Hugo – str. Alexandru cel Bun – bulevardul Roman Muşat – parcarea din faţa Primăriei.

NOTĂ:

  • Bicicliştii trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani şi să poarte echipament corespunzător de protecţie şi avertizare (căşti, veste reflectorizante),
  • Bicicletele trebuie să fie echipate complet pentru circulaţia pe timp de noapte pe drumurile publice.

Parteneri: WWF, KULT Generation, Asociația Club Sportiv MTB Roman

#connect2earth

EARTH HOUR ZI DE ZI

Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour). Astfel, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au început să se implice în acțiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii

Articolul precedentPublicație căsătorie 01 aprilie 2019
Articolul următorAnunț – PROGRAM SOCIAL DE ACORDARE A TICHETELOR SOCIALE 2019