Ora Pământului 2018, Roman
Sâmbătă, 24 martie, municipiul Roman s-a alăturat celor 24 de oraşe din România – Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Făgăraş, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Moineşti, Oradea, Oneşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan – care au anunţat și desfășurat activităţi cu ocazia Earth Hour, potrivit site-ului ora-pamantului.ro.
În Roman, evenimentul s-a aflat la a X-a ediție și a fost sărbătorit prin promovarea maratonului MTB Roman, Eco Turul Ciclist și un spectacol inedit de lumini, muzică și dans susținut de trupa The Sky Iași.
Peste 200 de romașcani au luat startul la Eco Turul Ciclist, care s-a desfășurat în jurul orașului și care a reprezentat un adevărat test de anduranță având în vedere temperaturile scăzute.
La final, artiștii de la trupa The Sky Iași au impresionat prin jocul de lumini și show-ul cu flăcări, uimind publicul prin mișcările realizate cu acuratețe, mânuind diferite instrumente care ardeau. Totul s-a realizat într-o perfectă armonie cu muzica.
Irina Scorțanu, șef birou Monitorizare Mediu: „Sperăm că v-ați bucurat de activitățile propuse cu ocazia evenimentului Ora Pământului. Fiecare gest individual făcut pentru natură este amplificat atunci când ne dăm mâna toți cei care avem convingerea că doar împreună putem dărui naturii din energia noastră.”
Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Roman în parteneriat cu WWF Romania, MTB Roman Maraton și KULT Hub. Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, care are ca scop promovarea în rândul romașcanilor a importanței conservării resurselor și a responsabilității față de mediul înconjurător. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.