Domeniul în care se înscrie proiectul: Amenajare de spații verzi și locuri de joacă

Descriere proiect
Având în vedere faptul că investiția în copii este poate cea mai importantă într-o comunitate unde tinerii sunt din ce în ce mai atrași de tehnologie în detrimentul jocului în aer liber și faptul că în zona propusă se află mai multe blocuri mari cu mulți locuitori și copii care nu au un loc de joaca sigur si durabil amenajat, vă propun reamenajarea locului de de joacă din proximitatea Cinematografului Unirea. Totodată, acest spațiu va oferi o imagine îngrijită a zonei, care se va bucura de practibilitate, confort și popularitate.

Cu toate că au fost efectuate reparații, starea acestuia s-a deteriorat treptat, echipamentele de joacă s-au învechit, sunt ruginite, putrezite, incomplete. În prezent, din păcate acest lucru înseamnă pericol pentru copii, ca să nu mai menționăm faptul că locul de joacă nu este îngrădit corespunzător, iar iarba nu este tunsă periodic și astfel sunt prezente insectele parzite ce pun în pericol sănătatea copiilor. În partea laterală a locului de joacă sunt amplasate tomberoane vechi de gunoi, care necesită înlocuirea cu platforme supraterane pentru colectare selectivă a deșeurilor, necesare pentru a opri mirosul neplăcut, angajații scocietăților din zonă care aruncă deșeruri voluminoase și pentru a oferi copiilor și tinerilor un spațiu amenajat la nivel european, fără mirosuri neplăcute, fără riscuri de contaminare cu anumite bacterii.

Activități: pregătirea terenului în vederea începerii lucrării; achiziționarea unui complex de joacă format din: complex de joacă 4-12 ani cu 2 hinte, carusel pentru 6 persoane,1 leagăn pentru personae cu dizabilități, 1 pergola rustica cu masa sah,1 cățărătoare sferică, 3 bănci, 1 balansoar caracatiță, 1 balansoar cu bancă metalic, 1 căsuță în formă de ciupercă, 1 măsuță joc 8 locuri, 1 hintă cu 2 louri și protecție copii, 1 cățel cu arc, 1 balansoar 3m, coș de gunoi selectiv, pavaj/covor cauciucat, plaftfome supraterane pentru colectarea selectiva a deșeurilor, gard metalic; executarea tuturor lucrărilor necesare; finalizarea și darea în folosință a locului de joacă.

Localizare proiect: Bulevardul Roman Mușat, în zona cinematografului Unirea

Beneficiarii proiectului: locuitorii din zona Hotel Roman, cetățenii care tranzitează zona sau care vor, în spațiul nou amenajat să beneficieze de relaxare, de un loc de joacă sigur și durabil cu elemente antrenante și disponibile tuturor persoanelor, de la vârste mici pâna la cei înaintați în etate, inclusiv pentru personele cu dizabilități. Joaca, spatiul si obiectele de joacă, sunt de fapt “locul de munca” al copiilor nostri, loc în care învață, experimentează, dezvoltă abilități fizice și psihice, află ce este competitivitatea, dar și colaborarea din cadrul unei echipe.
Buget estimat: 167.000 lei

Articolul precedentAgenda de lucru a Primarului municipiului Roman (24 – 28 mai 2021)
Articolul următorPLATFORMĂ SUBTERANĂ PENTRU COLECTAREA SEPARATĂ A DEȘEURILOR