Oraşul Cortona – Republica Italiană

  1071

  În urma unor contacte repetate şi a unei documentări susţinute, Primarul municipiului Roman, Prof. Laurenţiu Dan Leoreanu a găsit o oportunitate de a realiza înfrăţirea urbei romaşcane cu localitatea Cortona din Republica Italiană.

  După obţinerea avizului favorabil de la Ministerul de Externe al României, a avut loc o întâlnire oficială a primarilor celor două comunităţi în Italia, la Cortona, urmare a invitaţiei oficiale transmise de către domnul Andreea Vignini, Primarul oraşului Cortona. Cu acest prilej, în data de 4 octombrie 2009, într-un cadru festiv deosebit asigurat de către partea italiană, a fost semnat un Pact de Amiciţie – preambul al unei Înţelegeri de Cooperare ce urmează a fi semnată ulterior, după parcurgerea şi realizarea tuturor formalităţilor legale conform legislaţiei existente pe această temă în cele două ţări Italia şi România.

  Semnare documente – 04 octombrie 2009

  Încheierea unei Înţelegeri de Cooperare între municipiul Roman şi oraşul Cortona din Republica Italiană reprezintă un moment important al începutului unei colaborări externe eficiente şi, în acelaşi timp, o premieră de apreciat în activitatea autorităţilor administraţiei publice locale din Roman, de bun augur în perspectiva realizării şi a altor cooperări cu localităţi din Europa care să dezvolte şi să contribuie la integrarea europeană a comunităţilor în cauză.

  Articolul precedentActivitaţi Mediu – Program de educație ecologică – 09 ianuarie
  Articolul următorOraşul Tielt – Belgia