În conformitate cu decizia adoptată de Consiliul Administrativ al Rețelei Europene de Prevenirea a Criminalității ( EUCPN), în anul 2019 a fost lansat, la nivel european, conceptul Ziua Europeană de prevenirea a furturilor din locuințe, celebrată în acest an în data de 16 iunie 2021.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității vă informează cu privire la importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii, precum și a consecințelor neluării unor măsuri preventive fundamentale.

Fiecare cetățean consideră locuința ca fiind zona în care simte cel mai mare grad de siguranța. Astfel, orice tulburare fără drept a proprietății generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăși încălcarea acestui spațiu intim de securitate personală.

Este necesar să știm că și casa noastră este în siguranță, mai ales în acele momente în care planificăm să ne luăm o vacanță de vară mai lungă, încurajând astfel cetățenii să își păstreze surprizele pentru vacanță și nu pentru momentul reîntoarcerii.

Articolul precedentAgenda de lucru a Primarului municipiului Roman (14 – 18 iunie 2021)
Articolul următor2021 Pentru Roman! – Bugetarea Participativă