Joi, 18 aprilie, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Spectacolului concurs ”De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor” – Tradiție, legendă și istorie locală.

Spectacolul se va desfăşura cu concursul celor 8 licee din municipiul Roman, al 9-lea echipaj fiind constituit din 3 elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”.
Numele fiecărei echipe începe cu câte o literă din cuvântul D R A G O B E T E:

  1. Echipa Decişii – Liceul cu Program Sportiv
  2. Echipa Romanticii – Colegiul Naţional „Roman Vodă”
  3. Echipa Adorabilii – Liceul Tehnologic „Vasile Sav”
  4. Echipa Ghiduşii – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”
  5. Echipa Ocrotitorii – Colegiul Tehnic „Petru Poni”
  6. Echipa Biruitorii – Colegiul Tehnic „Miron Costin”
  7. Echipa Exuberanţii – Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”
  8. Echipa Temerarii – Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi”
  9. Echipa Entuziaştii – Colegiul Tehnic „Danubiana”

Juriul este alcătuit din trei membri: preot doctor Florin Aurel Ţuscanu – președintele juriului, profesor Violeta Lăcătuşu – scriitoare şi artist plastic romaşcan și Cristina Panaite – director la Biblioteca municipală „George Radu Melidon” din Roman.

Concursul „De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție, legendă și istorie locală” face o trecere printre cele mai importante sărbători şi tradiţii româneşti începând cu Dragobetele și încheindu-se cu Rusaliile.

Echipajele câştigătoare primesc premii în bani şi diplome pentru locul I, locul al II-lea, locul al III-lea şi menţiune, celelalte echipaje primesc diplome de participare, iar toţi participanţii vor primi mascote.

Manifestarea va include și momente artistice susținute de tinere talente roman-vodiste care s-au afirmat în ultimii ani în concursurile locale și naționale: Crina Tamba și Diandra Bancu.

Articolul precedentTârgul de Paște, 15 aprilie – 27 aprilie 2019
Articolul următorAprobarea contului anual de execuție bugetară pe anul 2018