Domeniul în care se înscrie proiectul: Infrastructură socială, culturală, educațională, de sănătate

Descriere proiect

Ventilatoarele mecanice sunt echipamente medicale pe care toți specialiștii le indică ca fiind
indispensabile pentru pacienții cu insuficiență respiratorie și, în mod special în această perioadă, pentru cei cu coronavirus, întrucât susțin artificial respirația. Spitalul Roman nu este acum spital COVID, dar ar putea deveni, dacă situația se înrăutățește. Acest lucru este posibil și probabil: în Decretul prezidențial din 14.04.2020 (privind prelungirea stării de urgență la nivel național) se precizează că în județul Neamț “avem de-a face cu o răspândire intracomunitară”.
Pe data de 4 aprilie 2020, premierul Ludovic Orban a recunoscut că 400 de ventilatoare comandate de Guvernul României nu mai ajung în țară.
În cadrul acestui proiect se propune achiziția a două ventilatoare mecanice.

Localizare proiect

Spitalul Municipal de Urgență Roman

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii proiectului vor fi, în mod direct, pacienții Spitalului Municipal de Urgență Roman. Aceștia vor fi tratați la standarde comparabile cu unități spitalicești din alte țări europene. Existența acestor aparate va însemna, în esență, șansa la viață.
Beneficiarii indirecți ai proiectului vor fi cetățenii din municipiul Roman și din zona Romanului, adică peste 130.000 de persoane.

Buget estimat: 180.000 lei

Articolul precedentProiect Sistem fotovoltaic „GREEN SPOTS TREE”
Articolul următorPLATFORME CASETATE PENTRU COLECTAREA SEPARATĂ A DEȘEURLOR MENAJERE