Domeniul în care se înscrie proiectul: Smart City

Descriere proiect

Realizarea unei aplicații pentru smartphone care va cuprinde hărțile informative tactile, pentru clădirile importante din municipiul Roman, acestea fiind identificate cu ajutorul Alfabetului Scripor-Codul Tactil al Culorilor pentru nevăzători, facilitând astfel accesibilizarea lor ( spre exemplu: instituțiile publice, transportul în comun, Parcul Mare, Muzeul de Artă, Gara, Biblioteca Municipală, Arhiepiscopie, Complex Sportiv și de Agrement). Această aplicație va putea fi descărcată pe telefon de către persoanele nevăzătoare și le va ajuta în orientare în interiorul/exteriorul clădirilor sau traseelor turistice.
Aplicația va facilita siguranța persoanelor nevăzătoare și va veni în întâmpinarea nevoilor acestora. În concret, va conduce la creșterea gradului de independență și mobilitate în viața de zi cu zi a acestei categorii speciale de persoane, fiind în acord cu principiile de dezvoltare adoptate de către municipalitate și în acord cu normativele europene, care recomandă statelor membre dezvoltarea proiectelor de accesibilizare a orașelor (Strategia Europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap, Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap și Actul privind accesibilitatea adoptat de Consiliul Europei la data de 13 martie 2019).

Localizare proiect

Fiind vorba de o aplicație mobilă pentru smartphone, aria de aplicabilitate este întreaga suprafață a municipiului Roman (dar, nu numai).

Beneficiarii proiectului

Persoanele nevăzătoare

Buget estimat (lei): 120.000 lei

Articolul precedentCarieră 31.03.2020 Anunţ concurs recrutare funcţie publică de inspector I superior din cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale
Articolul următorProiect Sistem fotovoltaic „GREEN SPOTS TREE”