Anunţ Mediu Campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice în perioada 4-7 octombrie 2017

  1368

  Casele noastre sunt depozite de vechituri?
  Împreună colectăm selectiv deșeurile electrice!

  Tu știi ce face televizorul tău vechi? Adună praf și elimină plumb! Dacă praful nu te sperie, expunerea la plumb este un pericol real! Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Roman, care va avea loc pe 4-7 octombrie 2017. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Roman și Serviciul Local de Colectare Neamț, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

  Cum colectăm DEEE?

  Pe 4-7 octombrie 2017, cetățenii din Romanau ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: în perioada 4-7 octombrie, între orele 9.00-17.00, 3 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

  – zona Complexului Abator

  – str. Ștefan cel Mare , vis-a-vis de Banc Post

  – str. Ecaterina Teodoroiu – Piața Smirodava

  De asemenea, cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, la mașina de colectare care va circula prin oraș în perioada acțiunii. În plus, se vor prelua gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție, în urma comenzilor de preluare plasate de cetățeni la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

  Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: 4 mașini de călcat, 3 truse accesorii scule și un mixer. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, ora 17.30, la sediul primăriei municipiului Roman.

  Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Neamț, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

  De ce trebuie să colectăm DEEE?

  Obișnuința colectării deșeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă și greu de adaptat specificului țării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internațional. În 1976 în Statele Unite ale Americii, a fost adoptată prima lege federală care reglementa eliminarea deșeurilor electrice. În Europa, prima țară care a dezvoltat și implementat un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor electrice a fost Elveția, în 1991. În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

  Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

  Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe:

  – www.rorec.ro

  – www.colecteaza.ro

  – www.facebook.com/asociatiarorec.ro

  Persoana de contact: Adriana Ioniță

  Telefon: 0751 296 466

  Articolul precedentProiectul de hotărâte privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018
  Articolul următorPrecizări cu privire la contractarea unei finanțări rambursabile în valoare de 48.300.000 lei