Comunicat de presă

Ref: Implementarea proiectului de bugetare participativă – ediția 2020

Campania de bugetare participativă „Pentru Roman!” – ediția 2020 se încheie în această săptămână, odată cu implementarea proiectului depus de un romașcan și care a obținut cel mai mare număr de voturi – „Platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere”. Platformele casetate sunt formate din minim 5 module (1 – sticlă, 1 – plastic și metal, 1 – hârtie și carton, 2 – deșeuri nereciclabile) ajută la colectarea separată, la sursă, a deșeurilor pe care le generăm și nici nu permite accesul în interior a persoanelor neautorizate.
„După cum știți, în ultimii doi ani, dumneavoastră – romașcanii ați avut posibilitatea să decideți cum se cheltuie o parte din banii din bugetul local. Anul acesta, la exercițiul de bugetare participativă – pentru care am alocat suma de 200.000 de lei, au fost înscrise patru propuneri și proiectul cu cele mai multe voturi din partea dumneavoastră a fost cel legat de achiziționarea și montarea a zece platforme de deșeuri supraterane. Noi instalasem deja patru astfel de platforme în primăvară, iar astăzi am pus în practică și proiectul ales de oamenii care doresc să se implice în buna administrare a orașului. Cele zece platforme sunt instalate, conform propunerii venite de la romașcani, în mai multe zone ale orașului, astfel încât să acopere fiecare cartier. Din punctul nostru de vedere, aceste platforme sunt foarte bune deoarece am văzut deja că ele nu mai permit să se umble în interior, să se facă mizerie în jur, iar deșeurile se pot colecta selectiv și ajung nealterate la stația de sortare, protejând mediul și crescând gradul de colectare al municipiului. Vom continua să investim în achiziționarea de astfel de platforme, pentru ca întreg orașul să beneficieze de platforme moderne de colectare a deșeurilor. În plus, din bugetul local, fiecare platformă de deșeuri modernizată va fi monitorizată prin intermediul unor camere de supraveghere”, a declarat primarul Lucian Micu.
Locurile unde sunt amplasate platformele sunt următoarele:

  • strada Bradului, bl.3 – lângă Piața Mare,
  • strada Smirodava, bl.30 – lângă Creșa Smirodava,
  • strada Bogdan Dragoș – lângă Dispensar,
  • strada Veronica Micle – lângă Medirom,
  • Aleea Liliacului – lângă complexul comercial,
  • strada Dumbrava Roșie – ieșire în bulevardul Roman-Mușat,
  • strada Dumitru Mărtinaș – Cămin Caremil, strada Dr. Felix – în spatele complexului comercial,
  • strada Anton Pann – zona Dispensar-UM și strada Victor Hugo – zona Stadion Moldova.

Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 200.000 de lei, inclusiv TVA.

Articolul precedentPublicație căsătorie 06 august 2020
Articolul următorPublicație căsătorie 08 august 2020