ANUNŢ DE INTERES PUBLIC

MUNICIPIUL ROMAN şi operatorul S.C. FLAICOR SERV S.R.L. Bacău, anunţă toţi locuitorii municipiului Roman faptul că în perioada 12-14 august 2020 (în intervalul orar 0700-1000), se propun servicii de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare şi târâtoare: ţânţari, muşte, căpuşe, gândaci, ploșnițe, purici).

În perioada menţionată rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.

Produsul ce urmează a fi folosit pentru activitatea de dezinsecție este AQUA K’OTHRINE EW20 (substanța activă deltamethrin 2%), biocid avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide ce se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană (AVIZ nr. RO/2018/0217/MRA/TP18-0244).

Precizăm faptul că tratamentul se va aplica de către operator conform fişei de avizare a produsului. Pentru evitarea disconfortului produs în timpul pulverizării biocidului, recomandăm evitarea zonelor tratate în intervalul orar precizat.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, operațiunea de dezinsecţie va fi reprogramată pentru o dată ce va fi comunicată ulterior!

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE

  • Pe lângă tratamentele aplicate pe domeniul public, se recomandă ca proprietarii să efectueze în spaţiile comune închise ale clădirilor proprietate privată, inclusiv casa scării, subsoluri umede sau inundate, dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor cu următoarea frecvență: minimum 3 tratamente pe an şi ori de câte ori este nevoie, corespunzător concentraţiei şi tipului de substanţe insecticide ce urmează a fi utilizate.
  • Pentru spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice, dezinsecția se realizează lunar, în sezonul cald, prin aplicarea de tratamente multiple pentru combaterea ţânţarilor adulţi şi a larvelor de ţânţari.
  • Este necesară îndepărtarea apei restante din gospodării și/sau subsoluri, deoarece este locul de dezvoltare a larvelor.
  • Se recomandă utilizarea unui repelent şi purtarea de haine deschise la culoare, cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.
  • Se recomandă montarea de plase speciale la ferestre care să împiedice pătrunderea ţânţarilor în locuințe.
Articolul precedentANUNȚ 03.08.2020 CONSULTARE PUBLICĂ – Intenţie de elaborare Plan Urbanistic Zonal – Extindere teren in intravilan si reglementare zona studiata in scopul construirii de locuinte individuale – str. Caramidariei si pct “Apostoleanca”
Articolul următorAnunț – Licitații parcări reședința pentru data de 13.08.2020, cu înscrieri în perioada 06.08.2020, ora 8:30 – 12.08.2020, ora 12:00