VIZITĂ DE STUDIU TRANSNAȚIONALĂ – EMPOWERING

4 octombrie 2017

În cadrul proiectului EMPOWERING, finanţat prin Programul Orizont 2020, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a organizat o vizită de studiu în municipiul Roman pentru prezentarea investițiilor implementate în domeniul energiei durabile.

Au fost promovate următoarele obiective: Microhidrocentrala pe râul Moldova, Biblioteca Municipală ’’George Radu Melidon’’, clădirile care folosesc surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei termice (Complex Sportiv și de Agrement ’’Moldova’’, Sala Polivalentă, Liceul cu Program Sportiv și Spitalul Municipal Roman).

La eveniment a participat o delegaţie internaţională din regiunile Marche (IT), Istria (HR), Macedonia Centrală şi Atena (partener de nivel naţional) (GR), Ungaria de Nord (HU), Andaluzia (Spania) și Suedia (partener de nivel naţional), precum și un consultant pe energie durabilă din partea Comisiei Europene DG Environment.

În sediul administrativ al Municipiului Roman, sub patronajul factorilor de decizie locali, delegații au purtat discuții de detaliu privind strategia, planurile, proiectele și rezultatele municipiului Roman în domeniul energiei durabile.

Articolul precedentAnunţ Mediu privind REGULAMENTUL OFICIAL al Campaniei de informare și conștentizare a populației cu privire la importanța colectării DEEE
Articolul următorAnunţ Mediu privind Câștigătorii tombolei organizate în data de 07.10.2017