Activități

 

16-05-2018 - ROMANUL, CURAT ŞI VERDE 2018 12 martie – 27 aprilie 2018

27-03-2018 - Prelungire perioadă de desfășurare a concursului „Romanul, curat şi verde”, ediţia a IX-a”

Ora Pământului 2018, Roman

Sâmbătă, 24 martie, municipiul Roman s-a alăturat celor 24 de oraşe din România - Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Făgăraş, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Moineşti, Oradea, Oneşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan – care au anunţat și desfășurat activităţi cu ocazia Earth Hour, potrivit site-ului ora-pamantului.ro.
În Roman, evenimentul s-a aflat la a X-a ediție și a fost sărbătorit prin promovarea maratonului MTB Roman, Eco Turul Ciclist și un spectacol inedit de lumini, muzică și dans susținut de trupa The Sky Iași.
Peste 200 de romașcani au luat startul la Eco Turul Ciclist, care s-a desfășurat în jurul orașului și care a reprezentat un adevărat test de anduranță având în vedere temperaturile scăzute.
La final, artiștii de la trupa The Sky Iași au impresionat prin jocul de lumini și show-ul cu flăcări, uimind publicul prin mișcările realizate cu acuratețe, mânuind diferite instrumente care ardeau. Totul s-a realizat într-o perfectă armonie cu muzica.
Irina Scorțanu, șef birou Monitorizare Mediu: „Sperăm că v-ați bucurat de activitățile propuse cu ocazia evenimentului Ora Pământului. Fiecare gest individual făcut pentru natură este amplificat atunci când ne dăm mâna toți cei care avem convingerea că doar împreună putem dărui naturii din energia noastră.”
Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Roman în parteneriat cu WWF Romania, MTB Roman Maraton și KULT Hub. Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, care are ca scop promovarea în rândul romașcanilor a importanței conservării resurselor și a responsabilității față de mediul înconjurător. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului
Ora Pământului

Ora Pământului

Program de educație ecologică - 09 ianuarie

ZIUA VOLUNTARULUI - 5 decembrie

CAMPANIA DE COLECTARE DEȘEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)

4-7 octombrie 2017

 

În temeiul Acordului de parteneriat nr. 16245 din data de 21.09.2017, aprobat prin HCL nr. 169 din 2017, Municipiul Roman a stabilit 3 locații stradale pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice situate în zona Complexului Abator, pe strada Ștefan cel Mare ( vis-a-vis de Banc Post) și pe strada Ecaterina Teodoroiu - Piața Smirodava.

Deșeurile voluminoase de echipamente electronice și electrocasnice au fost preluate și direct de la domiciliul romașcanilor.

 

Campania DEEE - foto 1

 

Pe parcursul celor 4 zile s-au colectat un numar de 402 D.E.E.E. în greutate de 6279 kg.

Printre echipamente la care romașcanii au renunțat se numără televizoare (162), aparate de bucătărie (42), frigidere (25), aparate radio (23), monitoare (22) sau aspiratoare (18).

 

Campania DEEE - foto 2

 

Cei care au predat deșeuri electrice și electronice au fost înscriși la o tombolă cu premii: trei truse de accesorii scule, patru fiare de călcat și un mixer, iar câștigătorii tombolei au fost stabiliți prin tragere la sorți.

 

VIZITĂ DE STUDIU TRANSNAȚIONALĂ - EMPOWERING

4 octombrie 2017

 

În cadrul proiectului EMPOWERING, finanţat prin Programul Orizont 2020, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a organizat o vizită de studiu în municipiul Roman pentru prezentarea investițiilor implementate în domeniul energiei durabile.

Au fost promovate următoarele obiective: Microhidrocentrala pe râul Moldova, Biblioteca Municipală ’’George Radu Melidon’’, clădirile care folosesc surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei termice (Complex Sportiv și de Agrement ’’Moldova’’, Sala Polivalentă, Liceul cu Program Sportiv și Spitalul Municipal Roman).

 

Campania EMPOWERING - foto 1

 

La eveniment a participat o delegaţie internaţională din regiunile Marche (IT), Istria (HR), Macedonia Centrală şi Atena (partener de nivel naţional) (GR), Ungaria de Nord (HU), Andaluzia (Spania) și Suedia (partener de nivel naţional), precum și un consultant pe energie durabilă din partea Comisiei Europene DG Environment.

În sediul administrativ al Municipiului Roman, sub patronajul factorilor de decizie locali, delegații au purtat discuții de detaliu privind strategia, planurile, proiectele și rezultatele municipiului Roman în domeniul energiei durabile.

 

Campania EMPOWERING - foto 2

 

ZIUA MONDIALĂ A CURĂŢENIEI

 

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, romașcanii au ecologizat malul stâng al râului Moldova, marcând astfel Ziua Mondială a Curățeniei.

Peste 350 de voluntari din Roman au participat la această amplă acțiune organizată de Primăria municipiului Roman și desfășurată în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Neamț și cu Comisariatul Județean Neamț al Gărzii Naționale de Mediu.

 

Ziua curateniei - foto 1

 

În cadrul activității s-au colectat 153 de saci de deșeuri preluați de operatorul de salubritate SC Rossal SRL.

 

Ziua curateniei - foto 2

 

Mulțumim tuturor elevilor și profesorilor pentru sprijin, Asociației Mușatinii care, din nou, s-a implicat activ, precum și cetățenilor voluntari care au dat o mână de ajutor importantă pentru ca malul râului să fie acum curat!

 

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII

16 - 22 septembrie 2017

 

"O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă"

 

Municipiul ROMAN s-a implicat activ an de an în organizarea activităţilor sugerate de Comisia Europeană pentru marcarea Săptămânii Europene a Mobilităţii, fiind în acest an la a VII-a ediţie.

 

Săptămâna Mobilității - foto 3

 

În cadrul KULT Fest, ediţia a II-a, Municipiul ROMAN a organizat sâmbătă - 16 septembrie 2017, un program de mişcare ritmată în aer liber, sub coordonarea doamnei profesor ANA MARIA DOLTU - cadru didactic de specialitate.

 

Săptămâna Mobilității - foto 2

 

Anul acesta la activitatea sportivo-recreativă au participat peste 400 de voluntari.

 

Mulțumim tuturor participanților pentru implicare.

 

Săptămâna Mobilității - foto 1

Participarea în cadrul Programului Roman 3D

Foișorul cu povești - 9 iunie 2017

 

Roman 3D - foto 1

 

La invitația Organizației KULT Hub, Șeful Biroului monitorizare mediu a participat la întâlnirea organizată sub conceptul bibliotecă vie în zona de Foișoare din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement ”Moldova”.

 

Roman 3D - foto 2

 

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut diverse subiecte legate de mediu , principalele teme fiind: cauzele și efectele încălziririi globale, reciclarea și impactul deșeurilor nereciclate asupra naturii, cum putem trăi verde în orașul nostru.

 

Roman 3D - foto 3

Campania „Prețuiește viața, prețuiește natura!” 6 aprilie 2017

 

Prețuiește viața, prețuiește natura - foto 1

 

Municipiul Roman în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin Fundația „Episcop Melchisedec”, a desfășurat în data de 6 aprilie Campania de plantare „Preţuieşte viaţa, preţuieşte natura!”.

 

Prețuiește viața, prețuiește natura - foto 2

 

La această acţiune s-au înscris 586 de voluntari, constituiți din elevi, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai unor societăţi comerciale, împreună plantând un număr de 5000 de molizi.

 

Prețuiește viața, prețuiește natura - foto 3

 

Molizii au fost plantaţi, în completare, pe aliniamentele străzilor Smirodava, Profesor Dumitru Mărtinaş, Alexandru cel Bun – Victor Hugo, Bogdan Dragoș, pe Artera Roman Est, de-a lungul gardului din Complexul de Agrement „Moldova” şi în Parcul Municipal.

 

Prețuiește viața, prețuiește natura - foto 4

PENTRU UN MUNICIPIU CURAT TREBUIE SĂ NE DĂM MÂNA

ROMANUL, CASA NOASTRĂ 2017

Ediţia a VIII-a, Perioada: 15 martie - 14 aprilie 2017

 

ROMANUL, CASA NOASTRĂ - foto 1

 

La ediţia din acest an s-au înscris 53 de participanţi dintre care 13 instituţii şcolare, 36 asociaţii de proprietari, o instituţie publice şi trei persoane fizice.

Câştigătorii premiaţi în data de 17 mai 2017 au fost următorii:

Prima categorie formată din persoane juridice şi fizice:

LOCUL I:
D-NUL ANDRICI VASILE-DANIEL, str. Salciei
LOCUL II:
CLUBUL COPIILOR ROMAN – Ilie Boloca
LOCUL III:
D-NA JUNCU ELENA, str. Ştefan cel Mare
MENŢIUNE:
D-NUL VARNIOTE CORNELIU, str. Libertăţii

 

A II-a categorie formată din instituţii de învăţământ:

ROMANUL, CASA NOASTRĂ - foto 2

LOCUL I:
COLEGIUL TEHNIC MIRON COSTIN-Puiu Gheorghe
LOCUL II:
LICEUL TEOLOGIC SFÂNTUL FRANCISC DE ASSISI-Cristinel Sociu
LOCUL III:
LICEUL TEHNOLOGIC VASILE SAV-Zaim Irina
MENŢIUNE:
ŞCOALA GIMNAZIALĂ MIHAI EMINESCU-Ciomârtan Emilia

ROMANUL, CASA NOASTRĂ - foto 3

DIPLOME DE PARTICIPARE:

 1. COLEGIUL TEHNIC PETRU PONI reprezentant Dascălu Mariana
 2. LICEUL TEOLOGIC EPISCOP MELCHISEDEC reprezentant Bozieanu Alina
 3. ŞCOALA GIMNAZIALĂ COSTACHI NEGRI reprezentant Pop Nicuşor
 4. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ROMAN reprezentant Simionescu Liliana
 5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ CALISTRAT HOGAŞ reprezentant Rusu Viorel
 6. COLEGIUL TEHNIC DANUBIANA reprezentant Vacaru Leonard
 7. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ALEXANDRU IOAN CUZA reprezentant Cozma Elena
 8. ŞCOALA DE ARTĂ SERGIU CELIBIDACHE reprezentant Goşman Camelia
 9. COLEGIUL NAŢIONAL ROMAN VODĂ reprezentant Radu Cristina

 

A III-a categorie formată din asociaţii şi microasociaţii de proprietari:

LOCUL I:
Asociaţia de proprietari nr. 18R reprezentată prin D-NA LUPU CRISTINA
LOCUL II:
Asociaţia de proprietari nr. 5 reprezentată prin D-NA TANIA POJOREANU
LOCUL III:
Asociaţia de proprietari nr. 39A Smirodava reprezentată prin D-NUL COBZARU EMIL
MENŢIUNE:
Asociaţia de proprietari nr. 22 reprezentată prin D-NUL OPREA GHEORGHE

DIPLOME DE PARTICIPARE:

 1. Asociaţia de proprietari nr. GRP14 reprezentată prin D-NUL ZAHARIA ION
 2. Asociaţia de proprietari nr. 23 reprezentată prin D-NA STOLERU MARIA
 3. Asociaţia de proprietari nr. 59 reprezentată prin D-NA GHEORGHIU DOINA
 4. Asociaţia de proprietari nr. 26 reprezentată prin D-NUL DRĂGHICI CORNELIU
 5. Asociaţia de proprietari nr. 30 reprezentată prin D-NUL BULAI GHEORGHE
 6. Asociaţia de proprietari nr. 33 reprezentată prin D-NUL ENEA GHEORGHE
 7. Asociaţia de proprietari nr. 34 reprezentată prin D-NUL CLĂPUCI COSTICĂ
 8. Asociaţia de proprietari nr. 38S reprezentată prin D-NUL MIRCEA NECULAI
 9. Asociaţia de proprietari nr. 29 reprezentată prin D-NA MORARU MARIA
 10. Asociaţia de proprietari nr. 12B reprezentată prin D-NUL PĂDURARIU VASILE
 11. Asociaţia de proprietari nr.16 reprezentată prin D-NUL UNGURIANU GHEORGHE
 12. Asociaţia de proprietari nr. 37 reprezentată prin D-NUL BEZEDE GABRIELA
 13. Asociaţia de proprietari nr. 44 reprezentată prin D-NA BOERIU LENUŢA
 14. Asociaţia de proprietari nr. 6 reprezentată prin D-NA ARDELEANU LAURENŢIA
 15. Asociaţia de proprietari ALPS 1 reprezentată prin D-NA LUCACI ELENA
 16. Asociaţia de proprietari nr. 52 reprezentată prin D-NUL CÂRNU VIRGIL
 17. Asociaţia de proprietari nr. 3 reprezentată prin D-NUL COSTAN VASILE
 18. Asociaţia de proprietari nr. 13 reprezentată prin D-NA MIHAI ELENA
 19. Asociaţia de proprietari nr. 19 reprezentată prin D-NA DUMITRESCU ANA
 20. Asociaţia de proprietari nr. 38R reprezentată prin D-NUL ARTENIE VICTOR
 21. Asociaţia de proprietari nr. 51 reprezentată prin D-NA URICHIANU ILIANA
 22. Asociaţia de proprietari nr. 11 reprezentată prin D-NA BACIU EMILIA
 23. Asociaţia de proprietari nr. 9 reprezentată prin D-NA IVANCIUC MARIA
 24. Asociaţia de proprietari nr. 36 reprezentată prin D-NUL MOLODOI EUGEN
 25. Asociaţia de proprietari nr. 4B reprezentată prin D-NUL FARCAŞ IOSIF
 26. Asociaţia de proprietari nr. 58RB reprezentată prin D-NA NIŢĂ ANA
 27. Asociaţia de proprietari nr. 50S reprezentată prin D-NA BOTEZATU MARIANA
 28. Asociaţia de proprietari nr. 27 reprezentată prin D-NA HORECICA MIHAELA
 29. Asociaţia de proprietari nr. 12 reprezentată prin D-NA ANGHELACHE DOBRIŢA
 30. Asociaţia de proprietari nr. 39 reprezentată prin D-NA ŞINDRILARU DORINA
 31. Asociaţia de proprietari nr. 40 reprezentată prin D-NA ANECULĂESEI DELIA
 32. Asociaţia de proprietari nr. 1 reprezentată prin D-NUL AIRINEI VASILE

 

MENŢIUNE SPECIALĂ

GRUPA GREIERAŞII VESELI DE LA GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 5 COORDONAŢI DE DOAMNELE MIHAELA ION ŞI VALENTINA HUMĂ

ORA PĂMÂNTULUI – 25 martie 2017, interval orar 2030-2130

 

Primăria Municipului Roman s-a alăturat şi în acest an evenimentului Earth Hour care a ajuns la Roman la a IX-a ediţie.

Romaşcanii au fost invitaţi să stingă luminile pe 25 martie, la ora locală 2030, alături de alte 7.000 de oraşe.

Sub motto-ul: Dăruieşte naturii energia ta, s-au desfăşurat la Roman următoarele activităţi:

 • În intervalul orar 2030-2130 s-a întrerupt iluminatul public pe E85, pe sectorul Hotel Roman Plaza – Giratoriul Florilor.
 • În noaptea de 25.03.2017 spre 26.03.2017 s-a întrerupt iluminatul ornamental la principalele obiective municipale.
 • De la 2030 la 2130 s-a desfăşurat un amplu tur ciclistic pe următorul traseu: Piața Roman-Vodă (lângă Primărie) – Bdul. Roman-Mușat către hotel – str. Bogdan Dragoș - Abator – Bdul. Republicii – str. Primăverii – str. Ion Nanu – Str. Mihai Viteazul – str. Eternității – Bdul. Republicii – Str. Ștefan cel Mare – str. Dobrogeanu Gherea – Bdul. Roman Mușat – Piața Roman-Vodă.

La finalul evenimentului s-au aprins, în mod simbolic, candele, realizându-se simbolul evenimentului:

60+

La eveniment au participat peste 350 de voluntari de toate vârstele.

Earth Hour este un moment care propune o schimbare continuă, zi de zi, de atitutudine şi comportament, promovând reducerea consumului inutil de energie sau resurse, trecerea la sursele regenerabile de energie, mişcarea în aer liber, activităţile sportive, reciclarea şi schimbarea obiceiurilor de consum.

Ora Pământului - foto 1

Ora Pământului - foto 2

Ora Pământului - foto 3

Campania LET’S DO IT, ROMÂNIA! - 24 septembrie 2016

Cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională, în data de 24 septembrie 2016, s-a desfășurat a VI-a ediție a Campaniei LET’S DO IT, ROMANIA!, care la Roman s-a concretizat în salubrizarea malului stâng al râului Moldova de către cei 542 de voluntari.

Odlo 1

La acțiunea de ecologizare au participat instituţiile de învătământ din municipiul Roman, Asociaţia Muşatinii Roman, Asociaţia People to People Roman Chapter, SC Rossal SRL Roman, Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Neamţ, Formaţia Roman a Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, angajaţi ai Primăriei şi Poliţia Locală Roman.

Odlo 1

Voluntarii ce au provenit de la instituţiile de învăţământ gimnazial au salubrizat malul stâng al râului Moldova, de la Stația Petrom (Artera Vest) până la poligonul auto din str. Sucedava, iar cei ce au provenit de la instituţiile de învăţământ liceal şi ONG-uri au asigurat salubrizarea de la poligonul auto din str. Sucedava până la sediul SC Hidroterm, inclusiv zona Zăvoi.

Odlo 1

Cu prilejul acestei activități s-au colectat 387 saci de deşeuri care au fost transportați de operatorul de salubritate SC Rossal SRL Roman.

Odlo 1

Săptămâna mobilității – Crosul toamnei

Odlo 1

Campania Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM) 2016 are loc sub stindardul „Mobilitatea inteligentă și durabilă – o investiție pentru Europa”, referindu-se la legăturile strânse dintre transport și economie.

În data de 17 septembrie 2016, Primăria Municipiului Roman a organizat CROSUL TOAMNEI.

Odlo 1

La manifestare au participat peste 150 de elevi de la clasele a V-a până la a XII-a, pentru categoria cros și elevi de la clasele 0 la a IV-a, la categoria vehicule nemotorizate (trotinete, role, triciclete, biciclete).

Odlo 1

Mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

Odlo 1

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

Seminar PAED - 15 septembrie 2016

Odlo 1

Fundația TERRA Mileniul III împreună cu Primăria Roman și cu sprijinul Asociației Municipiilor din România au organizat seminarul 'Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Roman — pentru corelarea eforturilor la nivel regional', care a avut loc pe 15 septembrie 2016 la sediul Primăriei Roman. Seminarul face parte din proiectul 'Orașe Verzi — Regiuni Verzi (Green Cities — Green Regions) co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Odlo 1

Evenimentul a fost centrat pe tema energiei durabile și a eficienței energetice având ca participanți factori de decizie din Municipiul Roman, precum și responsabili de mediu din regiune. Punctul central al seminarului a fost reprezentat de Planul de Acțiune privind Energia Durabilă în Municipiul Roman, plan adoptat de către Consiliul Local Roman în cadrul ședinței desfășurate, pe 13 mai 2016.

Odlo 1

ODLO - Săptămana Nationala a Voluntariatului

Săptamâna Națională a Voluntariatului (SNV, editia a XV-a) a fost sărbătorită anul acesta alături de voluntarii societății Odlo.

Odlo 1

Peste 250 de voluntari au participat vineri, 17 iunie 2016, la igenizarea copacilor din Parcul Municipal, SC Odlo aflându-se la a II-a activitate de amploare la nivelul Romanului, după ce în anul 2014 voluntarii societăţii au salubrizat malul stâng al râului Moldova.

Odlo 1

A fi voluntar înseamnă a înțelege, a te implica, a acționa, a munci, a dărui!

  19 mai 2016 - Municipiul Roman, primul oraș care a finalizat „Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă” dintre cele 5 selectate în proiect

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Ediţia a VII-a, Perioada: 14 martie - 15 aprilie 2016

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Premierea 18 mai 2016

Prima categorie formată din persoane juridice şi fizice:

PREMII SPECIALE:

 1. PANAITESCU CONSTANTIN
 2. SC MUTSUMI CHEMICAL INDUSTRIES SRL
 3. SC ROSSAL SRL
 4. PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ ROMAN
 5. ASOCIAŢIA MUŞATINII ROMAN

 

A II-a categorie formată din instituţii de învăţământ:

MENŢIUNI:

 1. ŞCOALA GIMNAZIALĂ CAROL I ROMAN, reprezentată de d-na GHERMAN CORNELIA
 2. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ROMAN
 3. COLEGIUL NAŢIONAL ROMAN VODĂ
 4. ŞCOALA GIMNAZIALĂ CAROL I ROMAN, reprezentată de d-na DASCĂLU LUMINIŢA
 5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ CALISTRAT HOGAŞ
 6. COLEGIUL TEHNIC DANUBIANA
 7. LICEUL TEOLOGIC EPISCOP MELCHISEDEC
 8. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ALEXANDRU IOAN CUZA
 9. ŞCOALA DE ARTĂ SERGIU CELIBIDACHE
 10. ŞCOALA GIMNAZIALĂ MIHAI EMINESCU
 11. LICEUL TEHNOLOGIC VASILE SAV
 12. ŞCOALA GIMNAZIALĂ VASILE ALECSANDRI

 

Finaliştii acestui concurs au obţinut punctajul maxim şi astfel acordăm:

LOCUL I:

 1. LICEUL TEOLOGIC SFÂNTUL FRANCISC DE ASSISI
 2. COLEGIUL TEHNIC PETRU PONI
 3. CLASA a IV-A D a ŞCOLII GIMNAZIALE AL. I. CUZA

PREMIUL SPECIAL:

 1. COLEGIUL TEHNIC MIRON COSTIN

 

A III-a categorie formată din asociaţii de proprietari:

MENŢIUNI:

 1. Asociaţia de proprietari nr. 39A Smirodava reprezentată prin D-NUL COBZARU EMIL
 2. Asociaţia de proprietari nr. 44 reprezentată prin D-NA BOERIU LENUŢA
 3. Asociaţia de proprietari nr. 12 B reprezentată prin D-NUL PĂDURARIU VASILE
 4. Asociaţia de proprietari nr. 23 reprezentată prin D-NA STOLERU MARIA
 5. Asociaţia de proprietari nr. GRP 14 reprezentată prin D-NA ROTARU RODICA
 6. Asociaţia de proprietari nr. 5 reprezentată prin D-NA POJOREANU TANIA
 7. Asociaţia de proprietari Smirodava nr. 1 reprezentată prin D-NUL BOLOHAN CONSTANTIN
 8. Asociaţia de proprietari nr. 6 reprezentată prin D-NA ARDELEANU LUCREŢIA
 9. Asociaţia de proprietari nr. 52 reprezentată prin D-NUL CÂRNU VIRGIL
 10. Asociaţia de proprietari nr. 22 reprezentată prin D-NUL OPREA GHEORGHE
 11. Asociaţia de proprietari nr. 51 reprezentată prin D-NUL SĂLCEANU FLORIN

LOCUL III:

 1. Asociaţia de proprietari nr. 39 reprezentată prin D-NUL ŞINDRILARU EDUARD DOREL

LOCUL II:

 1. Asociaţia de proprietari nr. 26 reprezentată prin D-NUL DRĂGICI CORNELIU

LOCUL I:

 1. Asociaţia de proprietari nr. 3 reprezentată prin D-NUL COSTAN VASILE

PREMIUL SPECIAL:

 1. Asociaţia de proprietari nr. 19 reprezentată prin D-NA DUMITRESCU ANA

Comunicat de presă orașului reciclării - 2015

 • Comunicat de presă: Orașul reciclării 2015

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Ediţia a VI-a, Perioada: 16 martie - 17 aprilie 2015

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Municipiulul Roman participă și la a III-a ediție a orașului reciclării

 • Comunicat de presă: Orașul reciclării 2015
 • Criterii de evaluare

Municipiulul Roman susţine şi în anul 2014 evenimentul Ora Pământului

Comunicat de presă: Ora Pământului 2014

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Ediţia a V-a, Perioada: 15 martie - 15 aprilie 2014

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Oraşul Reciclării 2014

La prima ediţie a competiţiei, oraşul Roman a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Linia Întâi”, fiind printre primele municipalităţi înscrise în „bătălie”. După această reuşită, oraşul a răspuns pozitiv şi celei de-a doua chemări la luptă, alături de alte 31 de municipalităţi în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectoarele 3 şi 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

Mai multe detalii despre ediţia a doua a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

 • Comunicat de presă: Oraşul Reciclării 2014
 • Comunicat de presă 24.03.2014: Oraşul Reciclării 2014
 • Oraşul Reciclării audio

Campania națională Let's Do It ! Romania 28 septembrie

Domnul primar Laurențiu Dan LEOREANU mulțumește și pe această cale tuturor celor 566 de voluntari implicați în ediția a IV-a a campaniei Let's Do It ! Romania care, împreună cu operatorul de salubritate S.C. Rossal S.R.L. Roman, au colectat 305 saci de deșeuri.

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Ediţia a IV-a, Perioada: 25 martie - 29 aprilie 2013

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Municipiulul Roman susţine şi în anul 2013 evenimentul Ora Pământului

Concurs Orașul Reciclării

Primăria municipiulul Roman susţine şi în anul 2012 evenimentul Ora Pământului

Galerie foto

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Ediţia a III-a, Perioada: 26 martie - 30 aprilie 2012

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Săptămâna mobilităţii europene

Album foto

Locul deşeurilor nu e în casă

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Plantarea de primăvară

Album foto

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Ediţia a II-a, Perioada: 15 martie - 15 aprilie 2011

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Primaria municipiulul Roman susţine şi în anul 2011 evenimentul Ora Pământului

http://www.orapamantului.ro/sustine-cauza

Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna

Concurs adresat tuturor romaşcanilor

Perioada: 15 martie -15 aprilie 2010 – Luna pădurii

Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi !

Scopul acestui concurs a fost salubrizarea întregului municipiu - zonele verzi, părculeţele de joacă, aleile dintre blocuri, parcările, platformele gospodăreşti, căi de circulaţie rutieră şi pietonală, grădinile şi balcoanele personale. S-a vizat totodată şi implicarea activă a tuturor romaşcanilor, atât pentru efectuarea curăţeniei, cât şi pentru menţinerea acesteria.

Ora pământului 2010 - 27 martie 2010

Între orele 20.30-21.30, stinge lumina !

Cu tine vom fi un miliard !

pamant

Ceea ce a început în Martie 2007 cu poziţia simbolică a oraşului Sydney, s-a transformat în scurt timp într-o acţiune fără precedent în istoria umanităţii, un semnal împotriva încălzirii globale.

Peste 1000 de oraşe ale planetei şi un miliard de oameni sunt aşteptaţi să participe pe 27 martie 2010 la un eveniment prin care firele invizibile ale conştiintei şi ale speranţei se unesc într-un gest simplu, dar în acelaşi timp magnific: stingerea luminii pentru o oră.

Evenimentul nu a rămas fără ecou nici în România, ba chiar dimpotrivă. Ţara noastra este singura din lume în care a apărut un site special dedicat coordonării şi promovării acţiunilor la nivel local, adică la nivelul ţării. Dacă în anii 2008-2009  implicarea instituţiilor statului a fost timidă, în acest an au existat semnale clare că instituţii atât din domeniul protejării mediului înconjurător cît şi din sfera administraţiei locale susţin acţiunile prilejuite de acest eveniment.

Romanul a marcat această zi prin întreruperea, timp de o oră, a iluminatului tuturor clădirilor din patrimoniu şi printr-o expoziţie realizată cu sprijinul Clubului Copiilor Roman. Cu sprijinul E-ON Moldova putem afirma faptul că s-a înregistrat un real succes al acestei acţiuni şi anume, reducerea consumului de energie electric cu 1.600 KWh.

Galerie foto

În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte ziua pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător

pamant

Acum - în 2010 - lupta pentru un mediu curat continuă. Au participat  alături de noi toate instituţiile de învăţământ pentru a creiona  o parte din istoria Zilei Pământului. Trebuie să ne unim în a construi o lume sănătoasă, curată şi diversă pentru generaţiile viitoare.

Ziua Pământului este acum sărbătorită pe plan internaţional ca o expresie comună, ca o dorinţă publică de a construi o societate stabilă. Unind toţi cetăţenii, această zi educă şi mobilizează oamenii din întreaga lume, inclusive romaşcanii,  pentru a proteja mediul înconjurator. Se emană  necesitatea de a acţiona, la nivel personal, comunitar, naţional şi internaţional.  Să nu uităm că protecţia mediului nu are frontiere. Activităţile şi programele de Ziua Pământului, reamintesc de promisunea, de dorinţa publică şi implică participarea tuturor nivelelor sociale.

Municipiul Roman lansează provocarea ...

ECO PATRULA ŞCOLARĂ...

pamant

Au aderat la acest proiect local toate instituţiile de învăţământ - 18 -  din Roman (patrula include 10 elevi + 1 profesor coordonator). Ei sunt dotaţi din partea municipalităţii cu câte 10+1 veste specifice activităţilor ce le vor întreprinde:

 • salubrizarea unor zone bine delimitate – îndepărtarea ambalajelor şi a altor categorii de deşeuri existente pe trotuare, carosabil, spaţii verzi;
 • educarea persoanelor surprinse a fi certate cu legea;
 • profesorii coordonatori trebuie să însoţească elevii şi să le prezinte normele de protecţia muncii la ieşirea din unitatea şcolară;
 • fiecare cartier al Romanului are specificul său, în consecinţă nu vă putem sugera ritmicitatea efectării verificării regiunii arondate fiecărei instituţii, acest lucru va rămâne la latitudinea fiecărei echipe în parte;
 • vă rugăm să ne solicitaţi ori de câte ori va fi nevoie, iar dacă sunt incidente cu persoanele râu voitoare, apelaţi Poliţia Comunitară.

Aceste zone sunt  nominalizate pentru fiecare instituţie în parte.

În fiecare an, în ziua de 5 iuniese sărbătoreşte Ziua Mediului

pamant

Ziua Mediuluieste sărbătorită pe plan naţional şi internaţional.

Ne-am dorit  unirea forţelor şi, împreună,  să tragem un semnal de alarmă – dorim un mediu mai curat!

ECO PATRULA ŞCOLARĂ şi-a conturat scopul educativ şi a sprijii municipalitatea pentru marcarea  zilei de 5 iunie prin acţiuni simultane a tuturor Eco Patrulelor Şcolare.

 

Vă invităm să participaţi activ la acţiunile noastre !

Activităţi ecologice:

 • Săptămâna mobilităţii europene

 • Ziua curăţeniei şi Let's do it Romania !

 • Infomediu Europa